Sfaturi pentru sanatatea florei intestinale

1. Reduceți nivelul de stres

Nivelurile ridicate de stres continuu pot influența întregul organism, inclusiv  intestinul. Unele modalități de a reduce stresul pot include mersul pe jos, masajul, petrecerea timpului cu prietenii sau familia, difuzarea de uleiuri esențiale, reducerea aportului de cofeină, râsul, mai mult sport sau îngrijirea unui animal de companie.

2. Dormiți suficient

Lipsa sau calitatea slabă a somnului pot avea un impact serios asupra sănătății intestinului, ceea ce la rândul său poate contribui la accentuarea problemelor de somn. Încercați să aveți cel puțin 6-8 ore de somn continuu pe noapte. Este posibil ca medicul dumneavoastră să vă poată ajuta dacă aveți probleme cu somnul.

3. Mâncați încet

Mestecarea temeinică a alimentelor și consumarea lor mai lentă  pot contribui la promovarea digestiei complete și a absorbției nutrienților. Acest lucru vă poate ajuta să reduceți disconfortul digestiv și să mențineți un intestin sănătos.

4. Hidratați-vă

7 sfaturi pentru sanatatea florei intestinale

Consumul de apă s-a dovedit a avea un efect benefic asupra mucoasei intestinale, precum și asupra echilibrului bacteriilor bune din intestin. A rămâne hidratat este un mod simplu de a avea un intestin sănătos.

5. Luați un prebiotic sau un probiotic

Adăugarea unui prebiotic sau probiotic la dieta dvs. poate fi o modalitate excelentă de a vă îmbunătăți sănătatea intestinului. Prebioticele oferă „hrană” concepută pentru a sprijinii înmulțirea bacteriilor benefice în intestin, în timp ce probioticele sunt bacterii vii bune. Persoanele cu suprapopulare bacteriană, cum ar fi SIBO (suprapopularea bacteriană a intestinului subțire), nu ar trebui să ia probiotice. Nu toate suplimentele probiotice sunt de înaltă calitate. Cel mai bine este să vă consultați cu medicul atunci când alegeți un supliment probiotic sau prebiotic pentru a vă oferi un real beneficiu pentru sănătatea dumneavoastră.

Cumpara Omni Biotic

6. Verificați dacă aveți intoleranțe alimentare

Dacă aveți simptome precum crampe, balonare, dureri abdominale, diaree, erupții cutanate, greață, oboseală și reflux, puteți suferi de intoleranță alimentară. Puteți încerca să eliminați alimentele obișnuite pentru a vedea dacă simptomele se îmbunătățesc. Dacă reușiți să identificați alimentul sau alimentele care contribuie la simptomele dvs., este posibil să vedeți o schimbare pozitivă a sănătății digestive prin schimbarea obiceiurilor alimentare.

7. Schimbați-vă dieta

Reducerea cantității de alimente procesate bogate în zahăr și grăsimi pe care le consumați poate contribui la o mai bună sănătate a intestinelor. În plus, consumul mai multor alimente naturale și vegetale, precum și proteinele ​​vegetale, vă pot influența pozitiv intestinul. S-a dovedit că o dietă bogată în fibre este foarte importantă pentru menținerea unei microbiote sănătoase.

7 lucruri pe care le puteți face pentru a menține sănătoasă flora intestinală
Tagged on:         

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *