Suntem atât de obișnuiți să trăim în stress, încât cu greu îl mai observăm.
Da, stresul este ceea ce ne provoacă să ne adaptăm și la un moment dat nici măcar nu mai ținem seama de această provocare. Dar este și o sursă de emoții neplăcute și chiar o schimbare profundă în cursul proceselor biologice normale, care în cele din urmă pot duce la îmboalnăviri.
Subestimarea stresului și negarea consecințelor sale este ca și cum ai trăi cu capul îngropat în nisip. Efectul său dezastruos asupra diferitelor organe și funcționarea corespunzătoare a sistemelor din organism duce la deteriorarea calității vieții și creșterea morbidității – de la infecții frecvente la boli cu impact social.
Cele mai vulnerabile la stres sunt sistemul endocrin, sistemul imun și sistemul digestiv, ulterior acestora li se adaugă sistemul cardiovascular și nervos. În corpul unei persoane supuse unui stres prelungit, apar modificări asociate cu acțiunea diferiților hormoni în concentrații mari și substanțe biologic active care confundă și „otrăvesc” celula epuizată. Hormonii de stres eliberați înlocuiesc sinteza normală a serotoninei în direcția producerii de substanțe cu acțiune inflamatorie și distrug bariera intestinală. Acest lucru duce atât la disconfort gastrointestinal, cât și la deteriorarea stării de spirit, capacitatea de concentrare și a reflexelor. Stresul este considerat una dintre principalele cauze ale îmbătrânirii celulelor!
Da, stresul în ziua de astăzi este inevitabil și nu este în capacitatea noastră umană să-l excludem complet din viața noastră.
Putem încerca să ne schimbăm reacțiile în fața sa, dar, deși există multe posibilități, acestea nu sunt ușoare. Este nevoie de timp, atitudine adecvată, consecvență și răbdare – omul modern este adesea lipsit de aceste calități, iar timpul nu este niciodată suficient. Dacă alegem o modalitate de a influența simptomele doar prin calmarea nervilor și îmbunătățirea stării noastre de spirit, este ca și cum ai arunca murdăria de sub covor. Există un alt mod: de a restabili echilibrul afectat al sistemelor din corp, începând de la intrarea în starea de stres, care nu se află în creier sau în inimă, ci în…Intestin.
OMNI-BIOTIC® Stress Repair atunci când intestinul este afectat de stress
Combinația simbiotică OMNI-BIOTIC® Stress Repair restabilește bariera intestinală afectată și sinteza de serotonină și melatonină, îmbunătățind astfel starea de spirit, calitatea vieții și a somnului.
Efectele antiinflamatorii ale activității biologice a tulpinilor bacteriene incluse, ajută la controlul inflamațiilor cronice care mocnesc în intestin. OMNI-BIOTIC® Stress Repair este potrivit pentru persoanele care suferă de stres sever și prelungit, indiferent de vârstă. Problemele moderne, cum ar fi sindromul „burn-out”, insomnia și depresia sunt reduse în primele două săptămâni de la aport. Pentru un efect de durată, perioada recomandată a aportului este de 3 luni, în funcție de severitatea afecțiunii, doza este de 1-2 plicuri, după activarea bacteriilor în apă, conform instrucțiunilor.
CITIȚI MAI MULTE DESPRE OMNI-BIOTIC® Stress Repair: